Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Korjaustoimenpiteet ja paluu kotiin, toista kertaa

Jouduimme siis muuttamaan toistamiseen kodistamme marraskuun 2016 aikana. Koska korjaustoimenpiteet eivät olleet onnistuneet rakentajan toimesta ei meille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hoitaa ne itse.

Keskustelin asiasta vielä Polygon Oy:n tutkijan kanssa ja hän ei suositellut enää parketin tai laminaatin käyttöä eikä varsinkaan muovisen askeläänieristeen käyttöä. Olimme yliherkistyneet kemikaaleille ja koska parketissa ja laminaateissa käytetään liimoja, voi olla formaldehydiä yms. ei riskiä kannattanut ottaa. Kivilaatassa/kiinnityslaastissa ei ole vastaavia riskejä koska voc-päästöjä ei ole, eikä se voisi reagoida betonin kanssa muovin tavoin.

Samalla lattian ja ulkoseinän tiivistys tehtiin Polygon Oy:n suosittelemalla tavalla, Bettonin Blowerproof brushilla. Massa tuli levittää pensselillä ja nostaa n.10 cm seinälle ja sama lattialle, näin pinnoite saadaan ilmatiiviiksi. Ostin 5kg purkin suoraan Bettonilta, tällä määrällä saimme tehtyä kaikki tiivistykset.

Parketti sekä uudet askeläänieristeet poistettiin. Betonin pinta käsiteltiin vielä primerilla ennen lattialaatan asennusta. Lähes kaikki irtaimistomme on ollut talossa varastoituna, näiden siirtäminen huoneesta toiseen on hidastanut kaikkia toimenpiteitä. Saimme apua lattian laatoittamisessa ja muutaman viikon päästä noin 80m2 oli vaihtunut laattalattiaan.

Odotimme vielä ylimääräisen kuukauden vuokra-asunnossa että korjaus on varmasti onnistunut.

Muutimme takaisin kotiimme helmikuussa 2017. Tällä kertaa ongelma on korjattu asiallisesti sekä ohjeiden mukaisesti.


Makuuhuoneet saivat uuden lattian ensimmäisenä

Hyvin rullaa kivilattialla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta

Tietoisku: huomioi nämä kohdat ennen rakennuttamista / urakkaa