Tähän mennessä tapahtunutta

Tervetuloa Märkä Betoni blogiin. Kerromme tässä blogissa perheemme kamppailusta sisäilmaongelman kanssa. Jaamme myös tietoa asian ympärille liittyvistä asioista, esim. mitä asioita tulisi huomioida ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Olemme saaneet monia yhteydenottoja ja lukeneet vastaavista tapauksista netistä joten selkeästi vastaavia ongelmia on monilla muillakin ihmisillä. Tässä selailua helpottava kronologinen luettelo tapahtumista. Päivitämme listaa tilanteen mukaan. Tähän menessä tapahtunut: - 2013 Joulukuu   rakennusprojekti valmistui . Pääsimme muuttamaan uuteen omakotitaloomme.  - 2015 kesän loppupuolella perheen isä alkoi sairastelemaan, myös perheen vastasyntynyt oireili. - 2016 Helmikuu   perheen äiti sairastui keuhkokuumeeseen , tämä vei hänet sairaalahoitoon. Lapsiperheiden kotipalvelu oli tällöin perheen apuna. - 2016 Huhtikuu  vaihdoimme asuntoja kolmen viikon ajaksi isoisän ja hänen vaimonsa kanssa. - 2016 Huhtikuu   tilasimme kotiimme homekoirat jotka

Yhteydenottoja sisäilmasta sairastuneilta

Monet meistä jäävät sisäilmaongelmien kanssa yksin. Kuva: Pexels

Kun kirjoitin blogistani Facebookin "Lahti" ja "HOME sweet HOME" ryhmässä (sisäilma ry:n ylläpitämä, kiitos Jounille vinkistä) ja sain kourallisen yhteydenottoja perheiltä jotka kamppailevat myös sisäilmaongelmien kanssa. Useimman tarina oli edennyt hyvinkin samaan tapaan sairastumista, epäilyjä, homekoirien tutkimuksia, betonin kosteutta ja muita tutkimuksia myöten. Tarinat oireiluista, varsinkin lasten kohdalla eivät ole helppoa sulattaa. Talot olivat lähes aina rakennusyritysten rakentamia, muutaman vuoden vanhoja.

Keskustelut käytiin sähköpostilla tai messengerissä ja lähes jokaisessa tapauksessa rakentajat olivat vastahakoisesti lähteneet korjaamaan ongelmaa, ehkä jopa laittaneet lakimiehet asialle. Tuttua siis meillekkin. Näinkö asiat hoidetaan kun kyseessä ei enää ole vain halkeama kynnyksessä?

Kenelläkään näistä tapauksista ei ongelmaa oltu hoidettu loppuun asti asiallisesti (Ehkä jollain? Laita kommenttia jos luet tämän!). Vastuuta ei kanneta ja tämä näyttäisi olevan alan tapa. Mukana näissä tapauksissa on jopa tuttuja rakennusalan yrityksiä.

Huomasin myös että monilla oli pelko siitä ettei tapahtunut tule julki tai rakentajan nimeä ei haluta kertoa. Miksikö? Uskoisin että monet pelkäävät syytettä maineen tahraamisesta tai haluavat välttää muut epämiellyttävät tilanteet. Uskoisin että pelottelulla on ollut osansa.

Nämä tapaukset tulee saada julkisuuteen, asioiden piilottelu ja hissuttelu on kyseisten rakentajien etu.

Kommentoikaa, kertokaa ja kysykää. Vastaan mielelläni.


Kommentit

  1. Moi. Itsellä vähän samanlainen kokemus. Voitko laittaa sähköpostia?
    jukka.repo@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Hei. Täälläkin ongelmaa sisäilman kanssa. Voitko vastata osoitteeseen talo.pahanen@gmail.com, niin voisin kysellä hieman lisää.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Voisiko sinulta konsultoida muutamaa asiaa. Meillä tilanne melkeimpä samanlainen kuin teillä.
    t. Juha
    juhis_82@yahoo.com

    VastaaPoista
  4. Olen vastaillut kyseisille henkilöille. Vastaavanlaisia tapauksia kyseessä joissa askeläänieriste on reagoinut märän betonin kanssa.

    VastaaPoista
  5. Terve, meillä samanlaista ongelmaa. Olisi mukava kuulla myös kuulumisia ja korjaustoimenpiteistä ja niiden onnistumisista. Sähköposti on voccinen@gmail.com Oletteko käyneet lääkärissä puhumassa sisäilmaoireilusta?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Huom. kommentoinnissa on ollut ongelmia Safari selaimen kanssa. Suosittelen käyttämään jotain toista selainta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tähän mennessä tapahtunutta

Ajatuksia korjauksen onnistumisesta

Tietoisku: huomioi nämä kohdat ennen rakennuttamista / urakkaa